Disselen

Introductie

Op welke manier gaat de scheepsbouwer boomstammen of ander ruw hout glad maken?

Glad is hier relatief. De scheepsbouwer gaat door disselen de ongewenste uitsteeksels van de balk verwijderen of de balk (bijvoorbeeld een knie of wrang) in de gewenste vorm brengen.

Eerst wordt nagegaan welk werktuigen de scheepsbouwer hierbij hanteert en in een tweede deel worden de opeenvolgende handelingen ontleed

Dissel: Een dissel is een bijl in hakvorm. Ze wordt gehanteerd naar beneden toe waar het hout bewerkt wordt op voethoogte, licht eronder of boven. Dit maakt van disselen een bijzonder gevaarlijke handeling. De vlijmscherpe bijl kan op een verharding in het hout van de gewenste richting afwijken en in de voet of onderbeen terechtkomen. (foto 1 en 2)

Werkwijze

De meest gebruikelijke manier is dat de bediener van de dissel wijdbeens staat (foto 3). Het te bewerken stuk hout bevindt zich in het midden.

Een andere wijze is dat de bediener van de bijl bij het hakken de bijl van zich weg slaat uit veiligheidsoverwegingen (foto 4). De gehanteerde methode hangt af van wat moet gedisseld worden. Wenst men een zo effen mogelijk vlak te creëren dat werkt men wijdbeens. Gaat men zijkanten van een balk disselen dan kan men naast zich werken.

Disselen verwijderd ruwe plaggen hout. In de traditionele scheepsbouw was een strakke, golvende  lijn ondergeschikt aan de functionaliteit van het schip. (foto 5 en 6)

 
Kies Taal...

Benodigd Gereedschap

  • Een dissel

Benodigde Materialen

None applicable